Uitnodiging

Mei 2014
100 x 80 cm
Uitnodiging - IP Klepper

Over het schilderij

Begin 2014 zag ik een beeld van een open deur. Dat beeld liet me niet meer los. Ik zag een dubbele deur waardoor de ene deur altijd open bleef staan als de andere dicht zou gaan. Wat zal het betekenen als ik door die deur zou gaan?

Het licht nodigt uit, er is ruimte achter de deur. Ik kan kiezen of ik op de plaats blijf waar ik ben, of dat ik door de deur naar buiten ga. De deur is open, we worden uitgenodigd. Wat houdt ons tegen? Jezus zegt:

Ik ben de deur: wanneer iemand door Mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden.

– Johannes 10:9

Jezus is de deur. Hij roept Zijn schapen en als we Zijn stem horen, leidt Hij ons naar buiten. Hij brengt ons in de ruimte, naar nieuwe weidegrond, nieuw land, nieuwe mogelijkheden. Wat fantastisch! Jezus nodigt ons uit. Hij wil ons in de ruimte zetten.

Soms kan onzekerheid of angst voor het onbekende ons tegenhouden. Of we nemen genoegen met minder, terwijl we niet beseffen dat er nog een grotere ruimte is om te ontdekken. Misschien zijn we bang om zekerheden los te laten en onbekend gebied binnen te gaan.

Wat we ook zullen doen, we moeten kiezen. Als we voor de deur blijven staan is dat ook een keuze, maar God heeft ons de mogelijkheid aangeboden om in de ruimte te komen.