Overgave

Maart 2013
100 x 70 cm
Schilderij - Overgave (Maart 2013) IP Klepper

Over het schilderij

En jij, Salomo, mijn zoon, wees ontvankelijk voor de God van je vader en dien Hem met volle overgave. Want de HEER onderzoekt alle harten en kent alle verlangens en gedachten. Als je Hem zoekt, zal je Hem vinden…

– 1 Kronieken 28:9

Dit schilderij “Overgave” gaat over deze zoektocht van de mens naar God. In die zoektocht is het soms noodzakelijk om bewust dingen los te laten. Dat vraagt een keuze, maar als je dat dan doet, mag je nieuwe schatten vinden. Schatten van ruimte en nieuwe inzichten. Loslaten is het mysterie waarin jezelf weggeeft aan God, waardoor je jezelf kunt vinden. In feite is alles loslaten en jezelf aan Hem weggeven de diepste vorm van aanbidding. Het mooie is dat je, door Hem te aanbidden niet alleen dichterbij God komt, maar dat je ook dichterbij jezelf komt.

Ik heb de vrouw bewust geschilderd met open armen, want ze is niet meer bang om zichzelf te laten zien. Ze springt op in een nieuwe vrijheid die ze heeft ontdekt. Het doek valt langs haar heen, ze hoeft het niet meer vast te houden. Ze is niet bang meer te verliezen.

Jezelf aan Hem toevertrouwen, dat is een hele weg! Ik weet zo goed wat het is om Hem te leren vertrouwen. Maar ik heb mogen ontdekken dat Hij het beste in mij tevoorschijn roept.

Wie Uw naam kent, kan op U vertrouwen, U verlaat niet wie U zoeken, Heer.

– Psalm 9:11