Over mij

Ik ben Ida-Paula Klepper-Langbroek en woon in Nijkerk. Ik ben getrouwd met Cees en heb twee kinderen die inmiddels ook getrouwd zijn! Ik heb altijd als hobby geschilderd, zo af en toe tijdens de vakanties. Gewoon lekker ontspannend zonder veel pretenties. Op een dag, zo’n 12 jaar geleden (2010) voelde ik me uitgedaagd door een innerlijke stem, om me meer te gaan bekwamen in het schilderen.

Ik heb deze stem als van God ervaren en ben inderdaad gaan schilderen met een diepere motivatie dan ik ooit eerder heb gehad. De eerste schilderijen die ik maakte gaven mij een bijzonder gevoel van ‘thuiskomen’. Ik ben er nooit meer mee gestopt. Ik schilder nu in mijn eigen atelier in het Koetshuis naast de Oude Wheem aan de Langestraat 7 in Nijkerk. Ik deed veel onderzoek naar technieken en kleurgebruik en leerde veel van andermans werk. Van daar uit ben ik gaan experimenteren. Daarbij was de grote vraag natuurlijk: Wat zal ik dan gaan schilderen?

In mijn persoonlijkheid zit een behoefte om mensen te motiveren en te bemoedigen en zo kwam ik er snel achter dat ik een verhaal wilde vertellen door mijn schilderijen heen. De bron waaruit ik schilder is mijn eigen hart, mijn persoonlijke processen en mijn geloof in God.
Ik werk graag met acryl en soms met soft krijt en oliekrijt. Mijn schilderijen bestaan uit veel verschillende lagen. Ik schilder op intuïtie een verhaal, of een onderwerp dat nooit ver bij mijzelf vandaan staat. Natuurlijk is iedereen vrij om zijn of haar eigen verhaal te zien in mijn schilderijen. Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden, zo kan een schilderij ineens iets vertalen of zichtbaar maken wat mensen voelen of ervaren. Ik hoop dat mensen bemoedigd worden door datgene wat mij heeft geraakt en dat door mijn schilderijen heen zullen proeven.

In 2015 heb ik besloten om mensen met me mee te laten schilderen. Sinds die tijd geef ik regelmatig workshops aan kleine groepen of individueel aan mensen in mijn atelier. Het mooiste vind ik als we door de creativiteit dichter bij onszelf komen. Ben jij geïnteresseerd om samen met mij en een paar anderen ( niet meer dan 3 personen) te schilderen en je meer te bekwamen in het schilderen, neem dan contact met me op! Dan kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn. Alle materialen zijn aanwezig,  je hoeft alleen je eigen creativiteit mee te nemen. Over één schilderij doe je 3 à 4 middagen. Je betaald per keer een klein bedrag, om de materiaalkosten te dekken. Je kan stoppen wanneer je wilt! Schilderen is ontdekken, je grenzen oprekken en heel veel plezier hebben. Wil je meer weten? Neem dan persoonlijk contact met mij op! Ik verwelkom je met veel plezier in mijn atelier.

Wie weet tot ziens! Heb je belangstelling voor mijn schilderijen dan kan je ook contact met me opnemen.

Met vriendelijke groet,
Ida-Paula Klepper